Vezetőváltás

 

 

A változás felterjesztve

A Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat 2021. június 10.-én megtartott Közgyűlésén a Társulat ügyvezető elnöke, Dr. Tarjányi Béla, tekintettel korára és egészségi állapotára lemondott tisztségéről. A Közgyűlés a Társulat eddigi vezetőjének a lemondását elfogadta.

Ugyanakkor a Közgyűlés a Társulat új ügyvezető elnökének tisztségére megválasztotta Dudevszky Richárd teológust egy éves időtartamra.

Tekintettel arra, hogy Társulatunk belső egyházi jogi személy, a vezetőváltás csak akkor lép hatályba, ha ezt a Társulat felügyeleti szerve, a MKPK jóváhagyja, és az MKPK kérésére a Kormány illetékes szerve a változást nyilvántartásba veszi.

A felterjesztés megtörtént. A jelenlegi ügyvezető elnök teljes jogkörrel vezeti és képviseli a Társulatot mindaddig, amíg ez a nyilvántartásba vétel meg nem történik. (Vannak dolgok, amikről a közgyűlés jogerősen nem dönthet, csak javaslatot tehet, ilyenek a székhely, az elnevezés, a képviselő személye és a feloszlatás.)

 

 

      Rendkívüli közgyűlés – Meghívó

 

II. Rendkívüli közgyűlés

– A Bibliatársulat vezetősége nevében Társulatunk minden tagját tisztelettel és szeretettel meghívom a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat 2021. évi II. rendkívüli közgyűlésére, amelyet 2021. június 10-én 5 órától tartunk a budapesti Bibliaközpontban (Bp. VI. ker. Teréz krt. 28.I.6.).

Napirend: 1. A Társulat ügyvezető elnökének lemondása

2. A Társulat új ügyvezető elnökének megválasztása

Minden Tagtársunkat szeretettel várjuk a közgyűlésre!

Tarjányi Béla ügyvezető elnök