Társulatunk harminc éves!

    Kedves Olvasónk!
    Társulatunk Isten kegyelméből harminc éve áll Isten Igéjének szolgálatában. Amikor visszatekintünk erre a három évtizedre, fáradozásainkra és eredményeinkre, akkor hálatelt szívvel mondunk köszönetet a Jó Isten kegyelméért, hogy szolgálhattuk ezt a szent ügyet hazánkban. Szeretettel kérjük honlapunk minden látogatóját, csatlakozzon hálaadásunkhoz, és kérje velünk Isten kegyelmét további munkánkhoz. Köszönjük.
  Tarjányi Béla

    Családi Aranybiblia    Bemutatás > > >   


 

 

Kedves Érdeklődők!
Sajnálatos módon a Bibliaközpont épületének telefonhálózata elavult, ezért jelenleg nem hívható a szokásos vezetékes telefonszámon! A hiba elhárításáig kérjük Önöket keressenek minket e-mailen a szokásos címen - jeromos@biblia-tarsulat.hu - vagy a +36 30 133 6747-es számon a boltunk nyitvatartási idejében!

Boltunk és a Bibliaközpont 2024. január 30-án (kedd) technikai okokból zárva tart!
Megértésüket köszönjük!


Örömmel értesítjük vásárlóinkat, hogy a nagy keresletre való tekintettel - változatlan kivitelben - újra kapható Matta el Meszkin "Isten megtapasztalása az imában" című kötete. Az új kiadás ára 2900.-
Valamint ismét megvásárolható zsebméretű formátumban - ún. flexibilis borítóban - az "Újszövetség és Zsoltárok" egy kötetben, 2490 Ft-ért!
Szeretnénk felhívni ezen kívül a Tagjaink szíves figyelmét, hogy a jelenlegi kívánalmaknak megfelelő, új "Adatkezelési nyilatkozatunk" - amely a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályozást tartalmazza az uniós előírásoknak (GDPR) megfelelően - a weboldalunk jelen nyitóoldalán lent, kék színnel kiemelve megtekinthető! Ennek eleget téve felkérjük a kedves Tagságot, legyenek szívesek megerősíteni tagságukat, vagy nyilatkozzanak a szándékukról, hogy szeretnének Bibliatársulatunk tagjai lenni. Ehhez, kérjük töltsék ki a regisztrációs lapunkat és juttassák el hozzánk postán vagy elektronikus úton! Az így összegyűjtött e-mail címekre tudunk majd híreket, fontos tudnivalókat írni, például hó végén elküldenénk egy összefoglalót a legutóbbi közgyűlésről. Kérjük értesítsenek minden érintett régebbi tagot, akit nem tudunk jelenleg elérni!

Tisztelettel,
Dudevszky Richárd
főtitkár


Ezúton továbbítjuk a Mária Út Közhasznú Egyesület közleményét:

Önkéntesek elismerésére díjat alapított a Mária Út Egyesület

 

Idén húsz éves a Máriaút álma. Az elmúlt két évtized alatt közel hétszáz önkéntes bevonásával kiépült 2200 Km útvonal, mely a fizikai térben és térképen jelölésre került, útvonal- és zarándoklat tervező/szervező informatikai eszközök állnak az érdeklődők rendelkezésére, és éves szinten több száz zarándoklat szerveződik meg. Ez a hatalmas eredmény közel félmillió önkéntes munkaórát emésztett fel, ezért a Mária Út Egyesület elnöksége 2023. szeptember 25-i ülésén határozatot hozott arról, hogy díjazni szeretné az arra érdemes önkénteseit.

Az elismerést Geiger Józsefről, a Máriaút egyik alapító önkénteséről nevezi el, akinek nagy szerepe volt az útvonal nyugat-keleti ágának kialakításában és a zarándokélet elindulásában.

A díjat minden évben olyan önkéntesek kaphatják meg, akik tevékenységükkel példát mutatnak a mai társadalom számára. A díj jelöltjeit a Máriaút önkéntesei és zarándokai nevezik meg.

A díjat Diénes Attila, Munkácsy-díjas szobrászművész készítette a Mária út számára és a csíksomlyói Szűzanyát ábrázolja a kis Jézussal.

Az elismerés minden évben adventben kerül átadásra; az idei évben a díjazottak a december 1-én Budapesten megrendezésre került jubileumi ünnepi önkéntes találkozón kerültek kihirdetésre. Az ünnep jó lehetőséget biztosított arra is, hogy a Máriaút köszönetet mondjon minden eddigi önkéntesének, támogatójának és segítőjének is.

Az áldozatos szolgálatért Geiger József díjban részesült Wéninger Lászlóné Éva,  a 3 Szentkút Zarándoklatok szervezője, Récsey Zsuzsa, a Balatonalmádi-Sümeg gyalogos zarándoklat szervezőjének, Romanek Etelka Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének alelnöke a Mária Út Egyesület leköszönő önkéntes elnökségi tagja és Huszti Gábor Szirmabesenyő település volt polgármestere, a Mária Út Egyesület leköszönő önkéntes elnökségi tagja.

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak köszönjük önkénteseink szolgálatát!Szt. JeromosA Bibliaközpont és a boltunk rendes nyitvatartása:
Hétfő: 11:00-16:30

Kedd:
11:00-16:30
Szerda:
11:00-16:30
Csütörtök:
11:00-16:30
Péntek-Vasárnap: Zárva
       „Akkora erő és hatékonyság van az Isten Igéjében, hogy támasz és életerő az Egy­háznak, a hit ereje az Egyház gyermekeinek, táplálék a léleknek, tiszta és el nem apadó forrása a lelki életnek” (DV21). „Krisztus hívei előtt szélesre kell tárni a kaput, hogy hozzájussanak a Szentíráshoz” (DV 22). – „Az Egyház sürgetően és nyo­ma­té­ko­san buzdít minden keresztényt (...), hogy a Szentírás gyakori olvasása révén jusson el Jézus Krisztusnak fönséges ismeretére (Fil 3,8). »A Szentírás nem ismerése ugyanis Krisztus nem ismerése« (Szt. Jeromos)(DV 25).    A Katolikus Egyház Ka­te­kiz­musa, 131, 133.

     

    A Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat munkatársai rendszeresen bővítik és frissítik ezeket a lapokat, abban a reményben, hogy sokak számára hasznos segítséget fog jelenteni. Nézz körül nálunk, olvasd és használd fel az itt található anyagokat. Vedd igénybe szolgáltatásainkat. Várjuk látogatásodat Teréz körúti Bibliaközpontunkban is. Örülnénk, ha tanácsaiddal vagy más módon Te is segítenéd munkánkat, amelyet Isten Igéje szolgálatában végzünk a Magyar Katolikus Egyház közösségében.
    Már azzal is segítesz, ha másoknak is felhívod a figyelmét honlapunkra. Köszönjük.

         PPKE HTK Újszövetségi Tanszék
1053 Budapest, Veres Pálné u. 24. sz.

Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat
1066 Budapest, Teréz krt. 28. I/6. – Tel: (36)1/332-2260; Fax: (36)1/312-2478
BIBLIAKÖZPONT: Nyitva: hétfőtől-csütörtökig, 11-fél 5-ig
Email: jeromos@biblia-tarsulat.hu – Honlap: http://www.biblia-tarsulat.hu

Adatkezelési nyilatkozat