Társulatunk harminc éves!

    Kedves Olvasónk!
    Társulatunk Isten kegyelméből harminc éve áll Isten Igéjének szolgálatában. Amikor visszatekintünk erre a három évtizedre, fáradozásainkra és eredményeinkre, akkor hálatelt szívvel mondunk köszönetet a Jó Isten kegyelméért, hogy szolgálhattuk ezt a szent ügyet hazánkban. Szeretettel kérjük honlapunk minden látogatóját, csatlakozzon hálaadásunkhoz, és kérje velünk Isten kegyelmét további munkánkhoz. Köszönjük.
  Tarjányi Béla

    Családi Aranybiblia    Bemutatás > > >   


 Kedves Érdeklődők!
Sajnálatos módon a Bibliaközpont épületének telefonhálózata elavult, ezért jelenleg nem hívható a szokásos vezetékes telefonszámon! A hiba elhárításáig kérjük Önöket keressenek minket +36 30 133 6747-es számon a boltunk nyitvatartási idejében vagy e-mailen a szokásos címen - jeromos@biblia-tarsulat.hu!


Kedves Vásárlók!
05.20-án (Pünkösdhétfőn) boltunk zárva tart,
illetve
05.21-én (kedden) boltunk a szokottnál korább 15:00-kor zár.

Kedves Tagok, tisztelt Érdeklődők! (1 %)

Magyarországon május 21-ig lehetséges nyilatkozni a Személyi Jövedelemadó (SZJA) 1 %-ról!
Kérjük segítse és a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat Működését személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával a Szentírás Alapítvány részére!
Ennek több módja lehetséges:

Elektronikusan (Ügyfélkapu regisztráció szükséges):

1)      Kattintson ide és a jobb oldalon kattintson a „Belépés” gombra. Lépjen be az ügyfélkapuján keresztül („Ügyfélkapu” gomb, majd név és kód megadása).

2)      Jobb oldalon kattintson az „1+1 %-os nyilatkozatom megtekintése” gombra.

3)      Látni fogja saját adóazonosító jelét (adószámát), görgessen az adatlap „Rendelkezés civil kedvezményezett részére” sorához.

4)      A civil kedvezményezett adószáma” felirat alá írja be a Szentírás Alapítvány adószámát: 19639886-1-42

5)      Ellenőrizze, hogy a A civil kedvezményezett neve” felirat alatt megjelent a „SZENTÍRÁS ALAPÍTVÁNY” neve.

6)      Görgessen lejjebb és nyomja meg az „Ellenőrzés” gombot. Ha a rendszer hibát jelez, javítsa ki.

7)      Ha nincsen több javítandó hiba, akkor lent kattintson a „Mentés” gombra.

8)      Amennyiben sikeres volt, kattintson a „Rendben” gombra, majd lépjen ki. Készen van.

Könyvelővel:

1)      Jegyezze fel a Szentírás Alapítvány adószámát: 19639886-1-42

2)      Küldje át a könyvelőjének.

Papíron:

1)   Kattintson ide és töltse le a hivatalos nyilatkozatot. Írja be az adóazonosító jelét.

2)   Tüntesse fel a Szentírás Alapítvány adószámát: 19639886-1-42

3)   Nyomtassa ki és tegye be egy borítékba.

4)   Írja rá az Ön nevét, lakcímét és adóazonosító jelét (adószámát).

5)   Zárja le és a ragasztásnál írja alá.

6)   Tegye be egy másik borítékba, zárja le és küldje el a lakóhelye szerint illetékes NAV címére. A címet itt tudja kiválasztani.

Ezen kívül kérjük támogassa az egyházaknak felajánlható 1 %-ával a Katolikus Egyházat. A Magyar Katolikus Egyház részére az adó 1%-os felajánláshoz a technikai szám: 0011
Köszönjük a segítségüket!

Tisztelettel,
a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat munkatársai

Ezúton továbbítjuk a Mária Út Közhasznú Egyesület közleményét:
Márton Áron Zarándoklás
A Máriaút Egyesület 40 napos Zarándoklata Csíksomlyóra - 1000 km Máriához a nemzetért

Idén is útra kelnek azok az elhivatott zarándokok, akik 40 nap alatt Budapestről Csíksomlyóra gyalogolnak, hogy ott részt vegyenek a magyarság egyik legmeghatározóbb eseményén, a csíksomlyói búcsún. A 40 napos zarándoklat egy komoly fizikai kihívás, hiszen napi 25-30 kilométert kell megtenni a résztvevőknek minden nap. Közös szándékként az utat ajánlják azért, hogy Magyarország újra keresztény legyen, mert akkor van jövője.
A komoly fizikai terhelés mellett lelkileg is fel kell készülnie a résztvevőknek. Szabó Tamás a Máriaút elnöke elmondta: A közösségi zarándoklásban az a szép, hogy kipróbálódik és megmérettetik alkalmazkodó képességünk, mások megértésének készsége, alázatunk, kitartásunk és szerénységünk. Ezért vagyunk, lelki szempontból érdemes értékelni a cursillo tanfolyamot azoknak, akik egy ilyen hosszú zarándokútra készülnek. Az út a cél. Az út ajándék a Lélektől. Bármi lesz, az Úr kezéből adottnak érdemes elfogadni és mindenért köszönetet mondani az Úrnak. A zarándokok április 9-én, reggel 7 órakor indulnak a Szent Anna kápolnától és május 18-án érkeznek Csíksomlyóba. A zarándokok több kisebb nagyobb települést is érintenek az út során.

"Végig megy előttünk a zarándokkereszt. Mi egy keresztalja leszünk, ahogy a székelyek mondják. Keresztünkön szalagok lesznek, amit a helyiek küldenek a Szűzanyához. Útközben imaszándékokat is elfogadunk azoktól, akikkel találkozunk, s azt elvisszük a Szűzanyához, odaérve pedig mindent elmondunk Neki ránk bíztak." - tette hozzá Szabó Tamás, aki az út első felében vezeti a zarándoklatot.
Interjú kérhető: dr. Szabó Tamás


Kedves Testvérek!

Ezúton szeretnénk gratulálni Gelley Annának, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat lelkes programszervezőjének és munkatársának, akit a Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntettek ki a 2024. március 15-ei ünnepségek keretében! Gelley Anna jóvoltából hitoktatók és érdeklődök generációi ismerhették meg és sajátíthatták el a Biblia főbb szereplőinek figurális ábrázolási módozatait, és így kézzel fogható módon eleveníthették fel a Szentírás éppen tanult eseményeit, jelenvalóvá téve a múltat, és eleven élménnyé varázsolva a Biblia világát!

Gelley Anna
Kép: Magyar Kurít Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

Örömmel értesítjük vásárlóinkat, hogy a nagy keresletre való tekintettel - változatlan kivitelben - újra kapható Matta el Meszkin "Isten megtapasztalása az imában" című kötete.
Az új kiadás ára 2900.-

Valamint ismét megvásárolható zsebméretű formátumban - ún. flexibilis borítóban - az "Újszövetség és Zsoltárok" egy kötetben, 2490 Ft-ért!Szeretnénk felhívni ezen kívül a Tagjaink szíves figyelmét, hogy a jelenlegi kívánalmaknak megfelelő, új "Adatkezelési nyilatkozatunk" - amely a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályozást tartalmazza az uniós előírásoknak (GDPR) megfelelően - a weboldalunk jelen nyitóoldalán lent, kék színnel kiemelve megtekinthető! Ennek eleget téve felkérjük a kedves Tagságot, legyenek szívesek megerősíteni tagságukat, vagy nyilatkozzanak a szándékukról, hogy szeretnének Bibliatársulatunk tagjai lenni. Ehhez, kérjük töltsék ki a regisztrációs lapunkat és juttassák el hozzánk postán vagy elektronikus úton! Az így összegyűjtött e-mail címekre tudunk majd híreket, fontos tudnivalókat írni, például hó végén elküldenénk egy összefoglalót a legutóbbi közgyűlésről. Kérjük értesítsenek minden érintett régebbi tagot, akit nem tudunk jelenleg elérni!

Tisztelettel,
Dudevszky Richárd
főtitkár


Szt. JeromosA Bibliaközpont és a boltunk rendes nyitvatartása:
Hétfő: 11:00-16:30
Kedd:
11:00-16:30
Szerda:
11:00-16:30
Csütörtök:
11:00-16:30
Péntek-Vasárnap: Zárva
       „Akkora erő és hatékonyság van az Isten Igéjében, hogy támasz és életerő az Egy­háznak, a hit ereje az Egyház gyermekeinek, táplálék a léleknek, tiszta és el nem apadó forrása a lelki életnek” (DV21). „Krisztus hívei előtt szélesre kell tárni a kaput, hogy hozzájussanak a Szentíráshoz” (DV 22). – „Az Egyház sürgetően és nyo­ma­té­ko­san buzdít minden keresztényt (...), hogy a Szentírás gyakori olvasása révén jusson el Jézus Krisztusnak fönséges ismeretére (Fil 3,8). »A Szentírás nem ismerése ugyanis Krisztus nem ismerése« (Szt. Jeromos)(DV 25).    A Katolikus Egyház Ka­te­kiz­musa, 131, 133.

     

    A Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat munkatársai rendszeresen bővítik és frissítik ezeket a lapokat, abban a reményben, hogy sokak számára hasznos segítséget fog jelenteni. Nézz körül nálunk, olvasd és használd fel az itt található anyagokat. Vedd igénybe szolgáltatásainkat. Várjuk látogatásodat Teréz körúti Bibliaközpontunkban is. Örülnénk, ha tanácsaiddal vagy más módon Te is segítenéd munkánkat, amelyet Isten Igéje szolgálatában végzünk a Magyar Katolikus Egyház közösségében.
    Már azzal is segítesz, ha másoknak is felhívod a figyelmét honlapunkra. Köszönjük.

         PPKE HTK Újszövetségi Tanszék
1053 Budapest, Veres Pálné u. 24. sz.

Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat
1066 Budapest, Teréz krt. 28. I/6. – Tel: (36)1/332-2260; Fax: (36)1/312-2478
BIBLIAKÖZPONT: Nyitva: hétfőtől-csütörtökig, 11-fél 5-ig
Email: jeromos@biblia-tarsulat.hu – Honlap: http://www.biblia-tarsulat.hu