„Biblia a családban család a Bibliában” – ökumenikus családi nap Kisvárdán

      július 22.

Kisvárdán július 26-án a három keresztény történelmi egyház közös szervezésében családi napra kerül sor.

A program keretében ökumenikus istentisztelet, kiállítások, játszóház, koncertek, kézműves foglalkozások, íjászat, táncház, bábszínház várják a családokat.

Magyar Kurír

 

 

 

 

 

  "Biblia a családban - család a Bibliában"

Együtt a családokért!

 

 A Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére 2008. a történelmi egyházak számára közösen a BIBLIA ÉVE. Ennek kapcsán a felekezetek az ország számos pontján színvonalas rendezvények egész sorával igyekeznek a Bibliát közel vinni a társadalom széles rétegeihez, a híveket pedig megerősíteni, megújítani a Biblia olvasásában.

Kisvárdán, 2008. július 26-án

egy olyan rendezvényre hívunk minden kedves érdeklődőt, amely több szempontból is rendhagyó a Biblia évi rendezvények sorában. Rendhagyó, mert ezt a napot, egy CSALÁDI NAP keretében a három nagy történelmi felekezet együtt készíti el az érdeklődők számára. Mert hisszük, hogy a Biblia és a Család közös kincsünk, és hogy a családok igazi boldogságának és népünk, nemzetünk felemelkedésének kulcsa is a:

BIBLIA 

 

Hazánkban katasztrofális állapotban vannak a családok, a gyermekvállalás, döbbenetes a családok szociális és társadalmi helyzete. Talán egyetlen olyan alkotórésze sincs a társadalomnak, amit annyi támadás érne minden oldalról, mint a család intézménye. A felnövekvő korosztály emiatt egyre kevésbé tud és akar család, gyermekvállalás, hűség és áldozatvállalás kategóriáiban gondolkodni. Ebben döbbenetesen pusztító szerepe van a médiának. Nem gondolom, hogy egy Kisvárdán szervezett egyetlen családi naptól másnap megváltozik minden, hogy másnaptól több magyar gyermek születik, és egészséges, boldog családban nőhet fel, vagy hogy jobb lesz a családok anyagi biztonsága, de azt HISZEM, és az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy amiért együtt küzdöttünk a fiatalokkal hosszú hónapokon át, amiért együtt hoztunk áldozatokat és együtt éltük át utána Isten áldását, AZ BEÉPÜL AZ ÉLETÜNKBE, gondolkodásunk, döntéseink részévé lesz. Jézus szavaival élve: MAGVETÉS, ami kikel és ami hiszem, hogy gyümölcsöt fog hozni! 

Százvai László - református lelkész, a családi nap fő szervezője

 

    

        

Eredeti hely:  >>>

Honlap: www.csaladoknapja.hu

Könyvárusítás: Kálvin Kiadó

A Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat kiadványai a Biblia Évében

 

A médián keresztül további célunk a társadalom egészének ébresztése a házasságkötés, a gyermekvállalás, az egészséges családok létének fontosságára. Olyan hagyományos értékek felmutatása, mint a hit, a hűség, a becsület, a keresztyén értékrend, az APA és ANYA, a FÉRFI és a NŐ biblikus szerepköre, küldetése.Emellett kifejezett szándékunk a még házasságkötés előtt álló fiatal generáció megszólítása és minél aktívabb bevonása a rendezvény szervezésébe és lebonyolításába.A családi napot ökumenikus keretek között szervezzük, a történelmi egyházak részvételével, (Református, Római Katolikus, Görög Katolikus, Evangélikus) a társadalom minden rétege számára, függetlenül világnézettől.A lebonyolításaba szeretnénk minél több fiatalt bevonni és konkrét feladattal aktív résztvevővé tenni.  Így a Kisvárdai Református Általános Iskola és Gimnázium diákjait, a Szent László Római Katolikus Szakközépiskola diákjait, a kisvárdai gyülekezet ifjúságát, valamint a környező gyülekezetek, és a térség ifjúsági csoportjait.

A családi nem pártpolitikai rendezvény. Ezért egyetlen párttól sem kérünk támogatást, szónokaik számára nem biztosítunk szólási lehetőséget. Civilként természetesen mindenkit szeretettel várunk!  A családi nap fő média támogatja a Magyar Televízió 1-es csatornája. (Az ökumenikus istentisztelet élő közvetítésben lesz látható!) Jelen lesz továbbá a Duna Televízió, a Kölcsey és a Zemplén TV. További médiapartnerek az Európa Rádió, a Szent István Katolikus Rádió, a Magyar Katolikus Rádió illetve a kisvárdai székhelyű Vár FM Rádió, valamint az MTI-n keresztül minden más érdeklődő TV, rádió, újság és internetes portál.