PROGRAMOK A BIBLIA ÉVE KAPCSÁN

A KALOCSA-KECSKEMÉTI  FŐEGYHÁZMEGYÉBEN

 

1.      Biblia-verseny felnőtteknek.

 

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke 2008-ban, a Biblia Évében versenyt hirdetett az Érsekség területén felnőttek számára a Szentírás ismeretéből. Összesen 100, főleg az Újszövetségről szóló kérdést állított össze maga az Érsek, s ezt a plébániai körlevéllel megküldte minden egyházközségnek. Főként képviselőtestületi tagoknak, plébániai Biblia-órák résztvevőinek, egyházközségi munkatársaknak szól a kiírás, akik különböző fórumokon (pl. Képviselőtestületi Találkozók során) adhatnak számot tudásukról. Aki a 100 kérdésből 90-re helyesen megválaszol, egy Bibliát kap az Érsek Úrtól. A Bibliákat (összesen 1000 darabot) a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával vásárolta az Érsekség, s azok a 2008-as év során minden bizonnyal szétosztásra is kerülnek a Szentírással komolyabban foglalkozó felnőttek, fiatalok, gyerekek között.

 

2.      Egyházmegyei Hittan-verseny.

 

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében minden évben megrendezésre kerülő Egyházmegyei Hittanverseny idei témaköreit is teljes egészében a Biblia Éve ihlette.

 

Az ötödik-hatodikos korosztály számára János evangéliuma,

A hetedik-nyolcadikosok számára János evangéliuma és a négy evangélista élete,

A középiskolások számára János evangéliuma, a négy evangélista élete, valamint az I. és II. Korintusi levél képezte a verseny anyagát.

 

Az espereskerületi „elődöntők” után az Egyházmegyei Fordulóra bejutott 3 fős csapatok és egyéni versenyzők a Kiskunmajsai Katolikus Iskolában mérkőztek meg egymással 2008. március 29-én. A versenyen résztvevők és helyezéseik összesítését csatoltan mellékeljük.

A megyei fordulóra bejutott hittanosok az egyéb díjak mellett szintén egy-egy Szentírással lettek gazdagabbak az Érsek Úr jóvoltából.

 

3.      A résztvevők  >>>>

 

                                                                                                        Dr. Finta József

                                                                                        Pasztorális helynök, irodaigazgató