Szalézi ministránstábor Péliföldszentkereszten
 
Július 8-12. (kedd-szombat)


A Don Bosco Szaléziak szeretettel várják a ministránscsoportokat az egész országból, nem csak a szalézi plébániákról.


Az előkészület idén a Szentírás és Bosco Szent János életének tanulmányozása. Az alapos felkészülés részét képezi még, hogy a csapat megfelelően ismerje a liturgia minden apró mozzanatát, vagyis mindazt, amit egy jól képzett ministránsnak tudnia kell. A legjobb csapatot várja a Savio Kupa.


Szervező: S. Vitális Gábor SDB és P. Ábrahám Béla SDB

Bővebb információk és jelentkezési lehetőség a www.szaleziak.hu
és a www.szentkereszt.try.hu honlapokon.

Lengyel Erzsébet/VPA Hírporta hir@hirporta.huSZALÉZI MINISTRÁNSTÁBOR MEGHÍVÓ - 2008.

Kedves Ministránsok!

 

            Amint biztos hallottatok róla a 2008-as év Magyarországon a Biblia éve, a Szalézi Család pedig ebben az évben ünnepli Don Bosco égi születésnapjának 120. évfordulóját. A 2008-as szalézi ministrástábor témája mindezekből kiindulva:

 

„Ugye lángolt a szívünk, amikor beszélt hozzánk?”.

(Honnan van ez az idézet?)

 

            A feltámadt Jézus Krisztus az, aki áttüzesíti szivünket minden alkalommal, mikor találkozunk Vele személyesen a Szentáldozásban, és mikor kezünkbe vesszük a Szentírást, amelyben Ő szól hozzánk tanító, figyelmeztető és buzdító szavaival. Az idei ministánstáborban megpróbálja minél jobban megismertetni és közelebb hozni ministráns életünkhöz Jézus szavait. Minden ministráns életét át kell, hogy tüzesítse a Szentírás hozzá intézett szava!

            Don Bosco első oratóriumában – Valdoccóban – Isten igéjét követve lelkesítette a fiatalokat, a mindennapi szentáldozásból és Bibliaolvasásból merítette lelki táplálékát. Mindannyian kell, hogy hívást érezzünk Jézus követésére, ahogy Savio Domonkos is Jézus példáját követte. Azért, hogy hitelesen és valóban Krisztus útját tudjuk járni forgassuk gyakran a Szentírást, mely segít megismerni egyre jobban a mi Mesterünket, hogy szentek legyünk.

 

Az idei ministránstábor július 8-12 között lesz. Ahová várjuk a 11-16 éves fiúkat, nemcsak a szalézi közösségekből (vagyis: akik most kezdik, vagy már elvégezték az áltálános iskola 5. osztályát; felső határ: akik még nem kezdték el a 17. életévüket). A Savio Domonkos Kupáért is a családiasság jegyében vetélkedünk majd: jókedvűen és sportszerűen, Don Bosco szellemében.

            Felkészülésként, olvassátok és forgassátok a következőket:

1.      Szentírás – különösen Máté evangéliuma;

2.      Teresio Bosco: Don Bosco;

3.      Teresio Bosco: Savio Domonkos;

Nem kötelező, de jó, ha ismered:

4.       Szent életű magyar szaléziak történeteit. Pl. Sándor István, szalézi testvér, vértanúnak a boldoggá avatási folyamata megindult. Ezért ne röstelljétek faggatni a közeletekben élő idős szaléziakat, hogy beszéljenek a magyar szalézi példaképekről.

Részvételi költség: 10.000 Ft/fő (teljes ellátás) melyet a helyszínen kell fizetni. A költséget Tartományunk támogatja, a csoportok a küldő helyekről kérjenek további anyagi támogatást.

Mindenki hozzon magával hálózsákot, lepedőt; sportolásra, kirándulásra is alkalmas öltözéket; Bibliát, tollat, füzetet, egyéb liturgikus könyvet csapatonként; TB kártyát (másolat). Ha van: hangszert és saját gyógyszert +++ jókedvet, erőt, felkészültséget.

Amit ne hozz: magnót, videojátékot, mp3, mp4 lejátszót, fölösleges pénzt, lustaságot.

Vezetők számára: minden csapat hozzon magával 1-2 vezetőt csapatonként. Ha ez nem megoldható, vagy a csapat több vezetőt szeretne hozni, akkor azt előre jelezze. (Természetesen a pontozóbizottságba minden csapat csak egy főt küldhet...).

Jelentkezés:sdb.szentkereszt@vnet.hu P. AJÁnos atyánál (06-20-823-3325) és muzli@obudaiszaleziak.hu Műzlinél. Jelentkezési határidő: július 4.

Jó felkészülést és sok-sok vidámságot!

 

In Don Bosco:

Róma, 2008-05-08.

Vitális Gábor sdb (Müzli) és a szalézi szervezők