Élőrózsafüzér zarándoklat

Főtisztelendő Plébános Atya!

Újra megrendezzük Budapest körül az Élő Rózsafüzér Zarándoklatot 2008. május 17-én, szombaton a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió szervezésében. Az esemény szombaton 7-19 óra között lesz megtartva. Az élő rózsafüzér zarándoklat ötlete a bécsi Andreas Schätzle atyától származik, aki először 2003-ban, az ottani városmisszióra készülve szervezete meg a Bécs körüli zarándoklatsorozatot, mely hagyományt teremtett Bécsben és Ausztriában, ahol idén már a negyedik ilyen zarándoklat zajlott le. A rendezvényt, azóta többször megszervezték más városokban is.

A budapesti Élő Rózsafüzér Zarándoklat kilenc egyidejű gyalogos zarándoklatból fog állni, érintve városszéli plébániákat, kegyhelyeket, természeti és kulturális értékeket. Egy-egy szakasz kb. húsz kilométer hosszú.

Minden szakaszt egy-egy zarándokcsapat fog bejárni. Útközben rózsafüzért és egyéb imákat imádkoznak, hagyományos és gitárral kísért énekeket énekelnek.

Idén a zarándoklat a Biblia évének jegyében zajlik. A négy rózsafüzér húsz titka lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők végigelmélkedjék az evangéliumot, Jézus életét, és örömhírét.

Az öt végponton a szomszédos szakaszok zarándokai találkoznak egymással, ahol este hálaadó szentmisét tartanak. A zarándoklat kegyhelyeket, plébánia templomokat érint az alábbi útvonal szerint:

1. szakasz: Máriabesnyő - Gödöllő - Kerepes - Mogyoród - Fót
2. szakasz: Csillaghegy - Békásmegyer - Megyeri rév - Káposztásmegyer - Fót
3. szakasz: Csillaghegy - Kaszásdűlő - Pesthidegkút - Máriaremete
4. szakasz: Farkasrét - Makkosmária- Budaszentlőrinc - Máriaremete
5. szakasz: Farkasrét - Gazdagrét - Kelenvölgy - Kamaraerdő - Nagytétény
6. szakasz: Soroksár - Csepel - Nagytétény
7. szakasz: Soroksár - Pestszentimre - Pestszentlőrinc Havanna lakótelep
8. szakasz: Rákoskeresztúr - Rákoskert - Erzsébettelep - Pestszentlőrinc Havanna lakótelep
9. szakasz: Rákoskeresztúr - Rákosliget - Cinkota - Kerepes

Tisztelettel kérjük a Plébános Atyát, hogy a zarándoklatot szíveskedjék hirdetni, valamint a híveket részvételre buzdítani!

Főszervező: Gubicza Katalin 06-20-9673-988 uniosforras@chello.hu
A zarándoklat honlapja: www.elorozsafuzer.zarandoklat.hu

Tisztelettel
Boldvai József (egyik szervező)
Városmajori Jézus Szíve Plébánia
1122 Budapest, Csaba utca 5.