Az erdélyi Katolikus Magyar Bibliatársulat
          nyári táborai 2010-ben:

 

Tini-Oázis – serdülők (VII.- IX. osztályosok) bibliás tábora – Július 10-13 között tartjuk Güdücön Hol talizunk Vele? címmel. Arról beszélgetünk, hogyan lehet Istennel találkozni a hétköznapokban, a krízis-helyzetben, és hogyan ünnepelünk Vele. Együtt kirándulunk, játszunk. – Bejelentkezni jún. 27-ig: Fülöp Timeánál, tel. 0745-870626 vagy a „fulop_timea@yahoo.com” email címen.

KMB-Nyaralás – Július 15-18. között szervezzük felnőttek számára Güdücön Szentpáli közösség nálunk címmel. Előadások és csoportbeszélgetések keretében elemezzük Szent Pál levelei alapján az őskeresztény közösségeket, a bennük szereplő utalásokat a közösségi problémákra és a megoldási javaslatokat, illetve megnézzük, mennyiben hasonlítanak ezek a problémák a mi közösségi problémáinkra, és hogy miképpen alkalmazhatjuk az apostol által javasolt megoldást a magunk esetére.

Akárcsak az előző években, idén is Közgyűlést hirdetünk meg a találkozó idejére a társulat tagjai számára. Ennek időpontja: július 15-én 14 óra. Amennyiben ezen időponton nem lesz határozatképes, a szabályzat értelmében második időpontot is meghirdetünk: ugyanaznap, július 15-én 17,30 óra.

Várjuk szeretettel a társulati tagokat családtagjaikkal, bibliaolvasó ismerőseikkel ezekre a pihenési napokra, melyeknek már hagyománya van! – Bejelentkezni jún. 27-ig: Benczédi Katalinnál a benczedikati@hotmail.com email címen, tel 0365-800522, 0745-593390.

Kincses Sziget - Bibliás gyerektábor ( I. – VI. osztályosoknak) – Július 18-21 között tartjuk Güdücön Vidáman Isten tenyerén címmel. Ószövetségi és újszövetségi ünnepek kapcsán együtt tanulunk meg helyesen ünnepelni, játszani, örülni. – Bejelentkezni jún. 27-ig: Marton Margitnál a marton_gari@yahoo.com email címen, tel. 0265-226849, 0751-173061.

OÁZIS – fiatalok bibliás tábora (X. osztály fölött) –  Július 22-26 között tartjuk Güdücön. Címe: Párkapcsolatom Istennel és a nagy ’Ő’ –vel. Bemutatjuk, hogy mit mond Isten szava a szerelemről, párkapcsolatról, házasságra való felkészülésről. Lesz előadás, csoportbeszélgetés, játék, kirándulás stb. – Bejelentkezni júl. 1-ig: Kovács Szilárdnál, tel. 0745-155587, kovszilard@feemail.com email címen vagy a voloncsbela@yahoo.com email címen Voloncs Bélánál, tel. 0746-235377.

Güdüc, Gyergyószárhegy község faluja. A Gyergyószentmiklós (Gheorgheni)-Maroshévíz (Toplica) közötti útvonalon, Gyergyószár­he­gyet (Lazarea) Ditró (Ditrau) irányába elhagyva, Szárhegy után kell letérni Güdücre, és még kb. 2-3 km-t kell végig aszfaltos úton menni, hogy a helyszínre eljussunk. Kis nyaralóházakból álló közös telepen fogunk néhány szép napot eltölteni.  A ditrói vonatállomásról, mely a táborok helyszínétől kb. 5-6 km-re van, a bejelentkezés utáni egyeztetés függvényében a szállítást is próbáljuk megoldani.

Várunk mindenkit szeretettel!

 


A Gyulafehérvári Főegyházmegye Pasztorális Bizottsága
    evangelizációs munkacsoportjának munkaterve
    a 2010. esztendőre

 

I. A Katolikus Magyar Bibliatársulatnak, a főegyházmegyében működő biblikus apostolkodási intézménynek programjai:

– Június 5-én szombaton 19 órától Marosvásárhelyen a Bibliaközpontban hálaadó szentmise lesz a bibliacsoportok vezetőinek és tagjainak.

 – Június 26-án részt veszünk Marosvásárhelyen a városmisszión, bemutatjuk tevékenységünket, beszélgetünk a jelenlevők Szentírással kapcsolatos kérdéseiről.

– Július 10-13 között „Tini-Oázis”, ld. fent.

– Július 15-18 között KNB-Nyaralás, ld. fent.

– Július 18-21 között „Kincses-sziget” bibliatábor, ld. fent.

– Július 22-26 között Oázis bibliatábor, ld. fent

– Augusztus 1- 7 között a társulat egy tagja Ausztriában egyhetes biblikus lelkipásztori továbbképzésen vesz részt. .

– Augusztus 30 – szeptember 2 között részt veszünk a Gyulafehérvári Főegyházmegyeiu Pasztorális Napok szervezésében.  

– Szeptember 26-án, szombaton 5 órától Marosvásárhelyen a Bibliaközpotban évnyító lesz bibliacsoportok vezetőinek és tagjainak.

– Idén is megszervezük október 2-án, szombaton a Főegyházmegyei Biblianapot Székelyudvarhelyen. Várunk minden Szentírás iránt érdeklődőt, elsősorban a különféle lelkiségek, társulások tagjait. Bejelentkezni Magos Gyöngyvérnél, tel. 0265-263731, 0365-431144, 0740-285277  vagy a katbibltars@gmail.com email címen.

– Október folyamán papok számára tartunk megbeszélést, tapasztalatcserét a biblikus lelkipásztorkodásról. 

– November 12-14. között bibliás hétvégét tartunk Marosvásárhelyen a Deus Providebit Tanulmányi Házban. Mottója” Íme Isten hajléka az emberek között! Velük fog lakni, s ők az ő népe lesznek” (Jn 21,3).   

– December 30 – Január 2. között fiatalok számára „Oázis-Szil­vesz­ter”-t tartunk biblikus programmal.

– A Katolikus Magyar Bibliatársulat biblikus lelkipásztori tanácsadással, segédanyag szolgáltatásával egyéni és csoportos bibliaolvasás szervezéséhez folyamatosan rendelkezésére áll minden érdeklődőnek. Előzetes egyeztetés nyomán felkérésre munkatársaink plébániákon különféle biblikus lelkipásztori programok vezetését vállalják. Érdeklődni Magos Gyöngyvérnél, tel. 0265-263731, 0365-431144, 0740-285277  vagy a katbibltars@gmail.com email címen.

II. Ajánljuk a lelkipásztorok figyelmébe a Főegyházmegyei Hatóság áldásával a főegyházmegye területén működő különféle lelkiségi mozgalmak, apostolkodási társulások evangelizációs programjait. Az evangelizációs munkacsoport építi velük a kapcsolatot az evangelizációs tevékenység koordinálása érdekében.

III. Ajánljuk a lelkipásztorok figyelmébe a főegyházmegyei lelkipásztori terv kibontakoztatását szolgáló éves munkafüzeteket. Felvilágosítással szolgálnak a megfelelő lelkipásztori év témájának lelkületére, az éves program struktúrájára vonatkozólag, segédanyagot tartalmaznak az evangelizációs lelkipásztori tevékenységhez. Érdeklődni a Főegyházmegyei Pasztorális Irodánál.

Nagy József

Katolikus Magyar Bibliatársulat
Asociatia Catolica Biblica Maghiara
E-mail: katbibltars@gmail.com
Tg. Mures / Marosvásárhely, Tel. 0265-260634

  VPA Hírporta >>>


  Az Erdélyi Bibliatársulatról   részletesebben >>>